Tom Vandenkendelaere legt eed af als nieuwe schepen van Roeselare

Philippe Verhaest

Roeselare heeft een nieuwe schepen. CD&V’er Tom Vandenkendelaere legde de eed af en vervangt Nathalie Muylle. Als federaal minister is zij verhinderd om het ambt verder uit te oefenen.

Toen Nathalie Muylle Wouter Beke opvolgde als minister van Werk, Economie en Consumentenzaken in de federale regering in lopende zaken, kon ze niet langer als schepen blijven zetelen.

Tom Vandenkendelaere zal haar vervangen. Het was sowieso de bedoeling dat Tom in de loop van deze bestuursperiode – in januari 2021 – een schepenambt op zich zou nemen, nu krijgt hij al iets eerder de kans.

Tom (35) is een geboren en getogen Roeselarenaar en woont met zijn vrouw Marlies De Clercq en hun kinderen César en Marcel in de Mandellaan. Van november 2014 tot juni 2019 was hij lid van het Europees Parlement. Daar stond hij bekend als een dossierman met bijzondere aandacht voor de agrovoedingssector en de Brexit. Sinds augustus geeft hij zelfstandig advies over Europese wetgeving.

Bij de lokale verkiezingen in oktober 2018 behaalde Tom 1.883 voorkeurstemmen. Tom is doctor in de internationale betrekkingen. In zijn vrije tijd houdt hij van wielertoerisme, rally en lekker eten.

Volle goesting

Tom Vandenkendelaere zelf is in de wolken met deze kans, zegt hij. “Anderhalf jaar vroeger dan verwacht, maar ik start met volle goesting”, benadrukt hij. “Ik vind het vooral mooi dat de partij een jonge kracht naar voor schuift. Een sterk signaal. Nathalie laat grote schoenen achter om te vullen, maar ik zal ze niet ontgoochelen. Ze is al jaren een prominent en gerespecteerd schepen in onze stad, een politiek zwaargewicht. Er komen drukke tijden op me af, maar ik ben vastberaden om me de klok rond voor Roeselare en haar inwoners in te zetten.”

Tom Vandenkendelaere neemt de bevoegdheden van Nathalie Muylle integraal over: Omgevingsvergunningen en stadsontwikkeling, Onderwijs, Patrimonium en Wijkhuizen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.