Tina Feys is het nieuwe gezicht bij Vlaams Belang Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tina Feys is de eerste vrouw bij Vlaams Belang voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, een nieuwe naam op de lijst. De Rumbeekse wil vooral een veiliger Roeselare.

Dat Immanuel De Reuse de lijst zal trekken voor Vlaams Belang in Roeselare weten we al enkele maanden, nu zijn ook de andere kopposities ingevuld. De verrassing daarbij is Tina Feys. “Met Tina op de tweede plaats zet het Vlaams Belang duidelijk in op verjonging. Deze 29-jarige laborante wil zich samen met ons inzetten voor een beter en veiliger Roeselare waar wij ons thuis voelen. Samenwonend met haar partner in Rumbeke wil ze zich uiteraard ook extra inzetten voor Rumbeekse dossiers”, vertelt Immanuel.

“Haar interesses zijn gezondheidszorg maar eveneens, als bachelor secundair onderwijs, jeugd en onderwijs. Wij zijn er van overtuigd dat ze voor onze fractie en de gemeenteraad een aanwinst zal zijn.”

Op de derde plaats prijkt Cyriel Ameye, deze Beitemnaar zetelt momenteel al in de gemeenteraad en staat daar bekend als een kuitenbijter. Beroepshalve werkt Cyriel op de hoofdzetel Infrabel waar hij instaat voor het uittekenen van overwegen en controleren van de plannen.

Filip Deforche is dan weer lijstduwer. Hij is gemeenteraadslid sinds 2000 en was destijds medeoprichter van de partij in Roeselare. “Filip koos er zelf voor om onze lijst te duwen en zo vooraan ruimte te laten voor de broodnodige vernieuwing.”

(TD)