Tim Claerhout op Brugse CD&V-lijst

Tim Claerhout, zelf een rolstoelgebruiker, wil zich inzetten voor Bruggelingen met een beperking. © Davy Coghe
Redactie KW

CD&V Brugge heeft met Tim Claerhout (41) een nieuwe naam voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De rolstoelgebruiker zet zich al jarenlang in voor een betere toegankelijkheid en meer gelijke kansen voor mensen met een beperking. Dat wil hij nu ook doen als politicus.

Tim Claerhout, die na een kort intermezzo in Brussel nu in Assebroek woont, wil zich inzetten voor een “toegankelijk, vlot bereikbaar en divers Brugge.” Hij wil naar eigen zeggen ook mee waken over de verdere uitbouw van een stadsbestuur dat laagdrempelig communiceert met burgers, ongeacht de aard van de handicap.

Tim Claerhout stond in 2001 mee aan de wieg van het Westkans, het West-Vlaams Bureau voor Gelijke Kansen en Toegankelijkheid. Tim is ook al jarenlang actief binnen KVG Brugge, de Katholieke Vereniging Gehandicapten. Daarnaast is hij lid van de stedelijke raad voor personen met een handicap.

Tim was ook provinciaal coördinator binnen het Vlaams Gebruikersoverleg voor personen met een handicap en werkte tot maart als beleidsmedewerker bij Unia in Brussel, rond de opvolging van de uitvoering van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Nu voert hij een andere opdracht uit binnen het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

(TV-foto Davy Coghe)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.