Ticketverkoop verjaardagsconcert Will Tura onder vuur

Tijdens het antwoord van schepen Celine Mouton (rechts achteraan) werd een bedankingstekst van Will Tura geprojecteerd. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad maandagavond had de oppositie heel wat vragen bij het verloop van de ticketverkoop voor het verjaardagsconcert van Will Tura.

“Nadat het verjaardagsconcert, zoals eerst gecommuniceerd, volledig uitverkocht was, konden fans plots opnieuw tickets kopen. Uiteindelijk bleek het verjaardagsconcert dan toch niet helemaal uitverkocht te zijn. Veurne mag terugblikken op een prachtige concertavond begin deze maand. Onze ereburger kreeg de meer dan verdiende aandacht en ook Veurne kreeg heel wat nationale mediabelangstelling. De N-VA-fractie stelt zich echter wel een aantal vragen bij de gang van zaken in aanloop naar het concert. Om en bij de 4.000 tickets werden in april reeds voor een luttele 20 euro aan de man gebracht. Het aantal beschikbare kaarten was dan op een dag de deur uit. De vele fans van Will Tura zijn massaal op de ticketverkoop gesprongen”, klonk het maandagavond bij monde van N-VA-gemeenteraadsleden Dirk Kesteloot en Marieke Stubbe.

“Veurnaars moeten opdraaien voor verlies”

“Helaas bleven de meeste Veurnaars in de kou staan tegenover de fans uit het binnenland. De communicatie rond de ticketverkoop liep volledig fout, zeker voor onze eigen inwoners. De grootste fans kochten honderden tickets per keer. Men had bovendien beter met twee tarieven voor de gewone tickets gewerkt, waarbij onze inwoners de vooropgestelde 20 euro betaalden terwijl niet-inwoners bijvoorbeeld 30 of 35 euro dienden neer te tellen. Dat had een meeropbrengst van 45.000 euro kunnen betekenen zonder ook maar een extra stoel te moeten plaatsen. Uiteindelijk zullen de Veurnaars nu moeten opdraaien voor het financieel verlies.”

“Communicatie liep spaak”

“Bovenop deze gewone tickets werden ook 650 viptickets voorzien. Hiervoor werd het evenementenbureau ACT BVBA onder de arm genomen. De verkoop van deze dure tickets moest de te lage inkomsten van de gewone tickets helpen compenseren. Helaas bleek dat een moeilijke opdracht, waardoor uiteindelijk slechts 250 viptickets aan de man werden gebracht. De vrij hoge prijs en de niet zo evidente economische conjunctuur zorgden ervoor dat de verkoop van deze viptickets aan bedrijven geen sinecure bleek. In extremis werd nog geprobeerd om een goedkoper viparrangement voor te stellen waarbij een tribuneplaats en de toegang tot een afterparty in aanwezigheid van Will Tura inbegrepen was. Helaas liep de communicatie over het aantal beschikbare plaatsen hieromtrent ook helemaal spaak”, klonk het vanop de oppositiebanken.

“Communicatie zoek binnen N-VA-fractie”

Schepen voor Toerisme Celine Mouton haalde in haar antwoord fel uit naar beide raadsleden. “Is de communicatie zoek binnen de N-VA-fractie als zowel Dirk Kesteloot als Marieke Stubbe over hetzelfde onderwerp interpelleren? Bij de verkoop van concerttickets is het niet ongebruikelijk dat er kaarten last minute worden verkocht. De horecazaken op de Grote Markt hebben gouden zaken gedaan op die mooie zondagavond. In tegenstelling tot wat jullie beweren hoorde ik geen enkele negatieve reactie hierover. Geen enkele uitbater heeft verplicht zijn deuren moeten sluiten. Veurne kwam nationaal in het nieuws en tal van televisieprogramma’s en radiozenders sprongen op de kar om onze ereburger te eren. Deze citymarketing is onbetaalbaar. Het verjaardagsconcert zette Veurne dagenlang in de nationale schijnwerpers. Het is nog afwachten tot we alle financiële cijfers definitief in ons bezit hebben. Pas dan ga ik hierover communiceren.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws, van vrijdag 28 augustus.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier