"Dit resultaat is beter dan verwacht", zegt John Crombez. "We hebben wekenlang intensief campagne gevoerd en we zijn dan ook zeer tevreden. Globaal gezien is de linkerzijde erop vooruit gegaan. Of ik vanavond nog lang ga vieren? Nee, ik ga vooral goed slapen." (lacht)

"N-VA heeft de rechterzijde echt leeggezogen: kiezers van LDD en Vlaams Belang kozen nu voor N-VA", zegt Johan Vande Lanotte. "Dat heeft natuurlijk voor een echte landslide gezorgd. Maar globaal gezien hebben we het goed gedaan. Het komt er nu op aan om onze stempel te drukken."

(GLO)

"Dit resultaat is beter dan verwacht", zegt John Crombez. "We hebben wekenlang intensief campagne gevoerd en we zijn dan ook zeer tevreden. Globaal gezien is de linkerzijde erop vooruit gegaan. Of ik vanavond nog lang ga vieren? Nee, ik ga vooral goed slapen." (lacht)"N-VA heeft de rechterzijde echt leeggezogen: kiezers van LDD en Vlaams Belang kozen nu voor N-VA", zegt Johan Vande Lanotte. "Dat heeft natuurlijk voor een echte landslide gezorgd. Maar globaal gezien hebben we het goed gedaan. Het komt er nu op aan om onze stempel te drukken."(GLO)