https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Terreurdreiging in Roeselare: “Voor elk evenement de dreiging inschatten”

Bij de wedstrijden van Knack Roeselare was er vorige week alvast politiecontrole. (Foto Jos)
Vincent Vanhoorne

Ook in Roeselare zijn al een aantal evenementen afgelast door de verhoogde terreurdreiging.

Dat heeft burgemeester Luc Martens (CD&V) tijdens de gemeenteraad geantwoord op vragen van Maxim Deweerdt (N-VA) en Filip Deforche (Vlaams Belang). “De politiediensten worden niet voor het eerst met het dreigingsniveau 3 geconfronteerd”, legt de burgemeester uit. “Vandaag nemen we dezelfde maatregelen als enkele maanden geleden. Onze politiemensen gaan niet alleen de baan op en houden een aantal mogelijke doelwitten meer in het oog.”

“Voor evenementen is het zo dat de politie aan organisatoren vraagt om hen in te lichten. Er wordt ook telkens een advies geformuleerd. Als die evenementen doorgaan, spreken politie en organisator af hoe een en ander kan aangepakt worden. Dat kan een controle zijn op de mensen die binnenkomen, zoals recent bij de wedstrijd van Knack Roeselare of het missiefeest in het Klein Seminarie. Alles wordt evenement per evenement bekeken. Een aantal organisatoren hebben al beslist om hun evenement in de gegeven omstandigheden niet te laten doorgaan.”

(VVHR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten