#Team8980 stelt volledige lijst voor in Zonnebeke

Alle kandidaten van #Team8980. © ZB
Redactie KW

#Team 8980 maakte de kandidatenlijst bekend voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst bestaat voor de helft uit leden van Open VLD en onafhankelijken en voor de andere helft uit CD&V-leden.

Op de lijst staan zes onafhankelijke kandidaten, zes Open VLD’ers en elf CD&V’ers. Tijdens de voorstelling van #Team8980 werd geen programma of programmapunten voorgesteld. “De laatste vergaderingen hebben duidelijk gemaakt dat we een hecht team vormen en dat we samen sterker staan. We gaan voor een eendrachtig beleid, voor vertrouwen en stabiliteit in de gemeente. 23 supergemotiveerde en geëngageerde mensen staan voor een zeer positief verhaal. We wachten de keuze van de kiezer af en zien dan wel wat er moet gebeuren“, klonk het enthousiast.

Op de lijst komen twee kandidaten uit Zandvoorde, drie uit Geluveld, vijf uit Beselare, zeven uit Passendale en zes uit Zonnebeke. De oudste is 69 jaar (Marc Verstraete) en de jongste is 23 jaar (Kevin Carrein).

Per leeftijdscategorie zijn er vier zestigers, zes vijftigers, vijf veertigers, vier dertigers en drie twintigers. Verder telt de lijst drie gepensioneerden, tien zelfstandigen en tien loontrekkenden. 15 van de 23 kandidaten hebben op dit moment een politiek mandaat in de gemeente- of OCMW-raad.

Zes nieuwkomers

Er zijn zes nieuwkomers, onder wie Nele Dejonghe, de dochter van de voormalige schepen Georges Dejonghe. Burgemeester Dirk Sioen is de lijsttrekker, schepen Ingrid Vandepitte (CD&V) staat op de tweede plaats, schepen Sabine Vanderhaeghen staat op de derde plaats en gemeenteraadslid Joachim Jonckheere krijgt de vierde plaats. Ex-schepen Johan Demonie prijkt op plaats vijf.

Raadslid Koen Meersseman is lijstduwer en gemeenteraadvoorzitter Jan Vandoolaeghe staat op de voorlaatste plaats.

(NVZ)