Team Burgemeester uit Kortrijk pakt uit met bekende horeca-uitbaters

De zeven horeca-uitbaters met Vincent Van Quickenborne. © AXV
Axel Vandenheede

Team Burgemeester heeft vier nieuwe kandidaten voorgesteld. Allen zijn ze in de horeca actief.

Dieter D’Alwein (41) staat achter de toog van De Labberleute in Aalbeke. Hij is er toe aan zijn tweede termijn: in 1997 nam hij het café over, in 2005 vertrok hij er, maar in oktober 2015 keerde hij terug. Lucas Deneckere is 24 jaar en zoon van Bruno, die zich in 2012 verkiesbaar stelde voor Open VLD. Hij is hoofdbarman van bistro Balthazar en woont in Kortrijk.

De Gouden Aap

Shaun Vanderplancke (27) is uitbater van café De Gouden Aap en medezaakvoerder van Spoon. Hij woont in Kortrijk en stond in het verleden achter de toog van Bar des Amis. Bert Vanhalle (47) is zaakvoerder van De Geit in Zwevegem, maar woont in Marke. In een vorig leven baatte hij onder meer Casino en de Falstaff uit.

Vanmiddag werden ook nog eens Niels Lybeer (gerant ‘t Fonteintje), Fanny Leenknecht (Fanny’s) en Koen Byttebier (La Cantine) voorgesteld.

Weg met terrastaks

Dieter D’Alwein maakte ook de drie speerpunten van het horecaprogramma van Team Burgemeester bekend. “We pleiten ervoor om de terrastaks af te schaffen, om de Kortrijkse horeca en streekproducten als ambassadeurs van Kortrijk uit te spelen en om de horeca nog kindvriendelijker te maken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.