Johan Wyckaert en Joris Blontrock, kandidaten van Team+, beschuldigen burgemeester Dirk Walraet van manipulatie na verkiezingsnederlaag: "De Franstaligen in onze gemeente zijn gemanipuleerd. Zii hadden deze week een brief ontvangen waarin wij afgeschilderd worden als flaminganten. Bovendien maakt de brief gewag van een grote steun van de burgemeesters van Moeskroen, Pecq en Etaimpuis, die uit de lucht vielen toen ze hoorden dat LB die brief voor electorale doeleinden gebruikt had."

De verkiezingsuitslag brengen dus heel wat emoties teweeg. "Uiteraard zijn wij ontgoocheld, maar we zullen hard oppositie voeren", aldus nog Team+. "De moderne politiek in Spiere-Helkijn invoeren en de volgende zes jaar onze achterban vergroten door ons engagement in stand te houden, is ons doel."

Johan Wyckaert en Joris Blontrock, kandidaten van Team+, beschuldigen burgemeester Dirk Walraet van manipulatie na verkiezingsnederlaag: "De Franstaligen in onze gemeente zijn gemanipuleerd. Zii hadden deze week een brief ontvangen waarin wij afgeschilderd worden als flaminganten. Bovendien maakt de brief gewag van een grote steun van de burgemeesters van Moeskroen, Pecq en Etaimpuis, die uit de lucht vielen toen ze hoorden dat LB die brief voor electorale doeleinden gebruikt had." De verkiezingsuitslag brengen dus heel wat emoties teweeg. "Uiteraard zijn wij ontgoocheld, maar we zullen hard oppositie voeren", aldus nog Team+. "De moderne politiek in Spiere-Helkijn invoeren en de volgende zes jaar onze achterban vergroten door ons engagement in stand te houden, is ons doel."