"De cijfers zijn wat we zijn : ronduit slecht", vertelt Tanguy Veys. "We halen het niveau niet waarop we gehoopt hadden. Voor Vlaanderen hadden we gehoopt om op hetzelfde peil te kunnen blijven als in 2010, maar ook dat lijkt ons niet te lukken. Zelf ben ik niet zo snel van mijn stuk te brengen, maar ik merk bij de West-Vlaamse militanten en andere kandidaten toch een grote ontgoocheling. De kiezer heeft heel hard geoordeeld."

Tactische stem

"De kiezers heeft volgens mij tactisch gestemd en zich heeft laten leiden door bv's, een charismatische leider, een mooi verpakte boodschap. De N-VA heeft duidelijk het publiek meer kunnen verleiden. Maar nu zal die partij ook kleur moeten bekennen, want het volk zal nu waar voor zijn geld wille krijgen. En binnen vijf jaar zullen we klaar staan, als de luchtbal van Bart De Wever uiteenspat."

"En iedere nederlaag is ook een uitdaging. De oude garde heeft al een signaal gegeven dat het een stap opzij wil zetten en die lijn zullen we de komende maanden doortrekken. We moeten verjongen. Bovendien moeten we besluiten dat provocatie en harde taal niet meer aanslaat, dat moet weg. Maar ik vind dat er aan ons programma zelf niets mis is. Ik blijf 100 procent achter onze ideeën staan."

Geen zetel

Als de cijfers zich doortrekken, dan zit er geen parlementszetel in voor Tanguy Veys. "Dat klopt. Ik ben al sinds mijn zestiende militant en sindsdien altijd actief geweest voor mijn partij. Hoewel er hierover nog geen gesprekken en beslissingen genomen zijn, zou ik graag aan de slag gaan als personeelslid binnen de partij. Die vraag zal deze week vertrekken naar de partijtop."

(ON)

"De cijfers zijn wat we zijn : ronduit slecht", vertelt Tanguy Veys. "We halen het niveau niet waarop we gehoopt hadden. Voor Vlaanderen hadden we gehoopt om op hetzelfde peil te kunnen blijven als in 2010, maar ook dat lijkt ons niet te lukken. Zelf ben ik niet zo snel van mijn stuk te brengen, maar ik merk bij de West-Vlaamse militanten en andere kandidaten toch een grote ontgoocheling. De kiezer heeft heel hard geoordeeld."Tactische stem"De kiezers heeft volgens mij tactisch gestemd en zich heeft laten leiden door bv's, een charismatische leider, een mooi verpakte boodschap. De N-VA heeft duidelijk het publiek meer kunnen verleiden. Maar nu zal die partij ook kleur moeten bekennen, want het volk zal nu waar voor zijn geld wille krijgen. En binnen vijf jaar zullen we klaar staan, als de luchtbal van Bart De Wever uiteenspat.""En iedere nederlaag is ook een uitdaging. De oude garde heeft al een signaal gegeven dat het een stap opzij wil zetten en die lijn zullen we de komende maanden doortrekken. We moeten verjongen. Bovendien moeten we besluiten dat provocatie en harde taal niet meer aanslaat, dat moet weg. Maar ik vind dat er aan ons programma zelf niets mis is. Ik blijf 100 procent achter onze ideeën staan."Geen zetelAls de cijfers zich doortrekken, dan zit er geen parlementszetel in voor Tanguy Veys. "Dat klopt. Ik ben al sinds mijn zestiende militant en sindsdien altijd actief geweest voor mijn partij. Hoewel er hierover nog geen gesprekken en beslissingen genomen zijn, zou ik graag aan de slag gaan als personeelslid binnen de partij. Die vraag zal deze week vertrekken naar de partijtop."(ON)