Tamara Schotte uit Houthulst duwt Kamerlijst SP.A

Tamara Schotte stelt zich kandidaat als lijstduwer op de Kamerlijst. "Het mag niet alleen bij beloftes blijven, er moet ook gewerkt worden", zegt ze. (Foto DCJ) © Dany Crombez
Redactie KW

Tamara Schotte, schepen van Financiën in Houthulst, staat op 25 mei als lijstduwer op de West-Vlaamse Kamerlijst van SP.A.

“Ik heb de boot afgehouden tot op het allerlaatste moment, maar heb uiteindelijk toch ‘ja’ gezegd”, zegt Tamara Schotte. “Ik doe dit vooral omdat ik hiermee iets kan betekenen en beslissingen kan helpen nemen. De SP.A wordt ten onrechte beschouwd als een partij die in onze maatschappij geen rol meer kan spelen. Maar als je kijkt naar andere landen en naar het recente verleden, merk je wel dat het de socialisten zijn die ervoor zorgden dat zelfstandigen een beter pensioen hebben dan 15 jaar geleden.”

“Niet enkel beloven”

“Als schepen van Financiën ben ik trots dat wij de belastingen niet verhogen, hoewel Vlaanderen zo goed als alle geldkranen heeft dichtgedraaid. Als we van onze samenleving voor iedereen iets moois willen overhouden, dan is een socialistische deelname aan het beleid meer dan nodig. De kinderopvang moet blijven, de pensioenen moeten blijven en het onderwijs moet betaalbaar blijven. Maar er mag niet alleen beloofd worden in de politiek. Politici moeten ook werken, en net daarom ben ik lijstduwer op de Kamerlijst.” (DCJ)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 11 april

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten