Talpe: “Afgelasting Gent-Wevelgem komt niet als verrassing”

Lode Langedock, organisator van Gent-Wevelgem, en burgemeester Emmily Talpe bij de bekendmaking dat Gent-Wevelgem in 2020 voor het eerst in Ieper zou starten. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De Ieperse burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper) zegt dat ze het bijzonder jammer vindt dat Gent-Wevelgem, dat op zondag 29 maart voor de eerste keer in Ieper zou starten, niet doorgaat. “Alle voorbereidingen waren afgerond”, aldus Talpe.

De Vlaamse sportwereld kondigt aan dat alle publieksevenementen, indoor en outdoor, tot 31 maart geannuleerd worden. Burgemeester Emmily Talpe: “Dit impliceert ook dat de voorjaarsklassieker Gent-Wevelgem, die dit jaar voor de allereerste keer in Ieper zou starten, afgelast wordt”, bevestigt Talpe. “Gezien de recente ontwikkeling van het coronavirus en de al getroffen maatregelen komt dit niet als een verrassing. Het is uiteraard bijzonder jammer, want alle voorbereidingen waren afgerond en het beloofde een mooie wielerhoogdag te worden voor onze stad. Maar we nemen onze verantwoordelijkheid om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.”

In september vorig jaar maakten de organisatie van Gent-Wevelgem en Stad Ieper bekend dat ze de komende zes jaar zouden samenwerken. Na 17 jaar in Deinze zou de wielerwedstrijd ook starten in Ieper. De stad zou daarvoor 100.000 euro per jaar betalen, ieder jaar vermeerderd met 10.000 euro. Op dezelfde dag zouden nog zes andere wielerwedstrijden plaatsvinden in en rond Ieper, onder andere de GP André Noyelle en Kattekoers. Die gaan nu uiteraard ook niet door. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier