Sybille Vandeputte duwt lijst STIP in Izegem

Kurt Grymponprez schudt zijn lijstduwer Sybille Vandeputte de hand. © vadu
Redactie KW

Met Sybille Vandeputte krijgt stadslijst STIP er nog een gewezen SP.A’er bij. Het OCMW-raadslid zetelt voortaan als onafhankelijke en wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor STIP.

” Na twaalf jaar inzet als OCMW-raadslid dacht ik dat er een eind aan mijn politieke carrière zou komen”, reageert ze. “In mijn zoektocht om de Izegemnaar zo efficiënt mogelijk te helpen, had ik er nood aan de geest en gedachten de vrije loop te laten. STIP kwam daarbij als een geschenk uit de hemel. Hun andere manier van politiek doen, met inspraak voorop, spreekt me echt aan. Hun project heeft me opnieuw enthousiast gemaakt.”

Sybille heeft alvast enkele thema’s waarop ze zich wil storten. “Ik wil me vooral focussen op het sociale. Zo is de maandelijkse voedselbedeling niet meer van deze tijd. Velen voelen zich gestigmatiseerd, dat systeem kan menselijker.”

Met nieuwkomers Jana Hoornaert, Ann De Forche, Ann Desloover en Wim Cokelaere is de STIP-lijst nu volledig.

De partij stuurt ook een open brief naar het stadsbestuur. “We willen weten wat de geraamde kostprijs is van het totaalproject Baertshof met zijn acht deelzones”, zegt lijsttrekker Kurt Grymonprez. “We willen ook weten welke andere Visie 2030-projecten de volgende legislatuur gerealiseerd worden en wat de kostprijs is. Zou de stad ook bereid zijn project-Baertshof af te blazen als blijkt dat andere investeringen, zoals bijvoorbeeld de renovatie van het zwembad, zich opdringen? We willen ook het standpunt van de stad inzake de centrumbrug weten en wat de kostenraming is.” (vadu)