Supporters Francesco Vanderjeugd lappen verbod tijdens fietstocht aan hun laars

"We hebben al langer een verbod op het schilderen op het wegdek," zegt schepen Wieland De Meyer. © MD
Redactie KW

Francesco Vanderjeugd (Open VLD), burgemeester van Staden en Vlaams parmentslid, laat van zich spreken naar aanleiding van de nakende verkiezingen. Gisteren startte hij met zijn fietstocht door alle 64 West-Vlaamse gemeenten. De eerste halte was Kemmel waar hij overnachtte bij de plaatselijke bakker Pauwelyn.

Ondertussen hadden zijn supporters ook de Bergstraat , de betonweg naar de Kemmelberg, vol gekalkt met aanmoedigingen. Toen dit het gemeentebestuur van Heuvelland ter ore kwam was niemand daar echt opgezet met dit initiatief. “We hebben al langer een verbod op het schilderen op het wegdek,” zegt schepen Wieland De Meyer. De technische dienst ging ondertussen ter plaatse en merkte op dat de slogans op het wegdek werden gekalkt.

“Met de eerste regen zullen die dan ook weer verdwijnen”, aldus nog de schepen. Francesco Vanderjeugd vertrok deze morgen uit Kemmel met een stevig ontbijt geserveerd door Maria van Bakkerij Pauwelyn. “We hebben vrienden wonen in Staden en zo kwamen we eerder al in contact met Francesco. Voor ons stelt politiek niet zoveel voor maar we vinden de persoon die aan politiek doet wel enorm belangrijk. Voor ons is Francesco een zeer warm persoon die we dan ook graag een overnachting aanboden.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.