Studie naar sporthal in Pittem loopt vertraging op

Het is nog niet duidelijk of er een renovatie van de sporthal in Pittem komt of een nieuwbouw wordt geplaatst. © JG
Redactie KW

De gemeenteraad van Pittem op maandag 4 mei vond, door de coronamaatregelen, online plaats. De oppositie vroeg naar steunmaatregelen voor de horeca en vroeg een stand van zaken over de sporthal. Die plannen lopen ook vertraging op door de coronacrisis.

Iedereen kon de gemeenteraad – met wat vertraging – thuis volgen via de Facebook-pagina van de gemeente.

Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NieuwPittemEgem) vroeg aan schepen van Sport Dennis Fraeyman (CD&V) waarom het stil blijft over de plannen met de sporthal.

“We hebben inmiddels via een beperkte studie een beeld van wat een renovatie of nieuwbouw zou kosten”, antwoordde de schepen. “Er werd ook een studieronde gestart bij de diverse werkgroepen, maar door de coronamaatregelen zijn nog niet alle antwoorden binnen. Recent werden ook alle sportverenigingen online bevraagd. Van zodra al deze gegevens zullen binnen zijn, kan concreet bekeken worden wat de beste optie is en kan, tegen eind dit jaar, een opdracht uitgeschreven worden.”

Steunmaatregelen horeca

Oppositieraadslid Christophe Vancoillie (NieuwPittemEgem) vroeg onder meer waarom de beloofde mondmaskers pas midden mei bedeeld worden en of er door de gemeente steunmaatregelen zijn voor de getroffen horeca, onder andere door het afgelasten van alle festiviteiten deze zomer.

Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) verduidelijkte: “We hebben er bewust voor gekomen om kwalitatieve mondmaskers aan een aanvaardbare prijs aan te kopen. Doordat we hiervoor diverse offertes opgevraagd hebben, konden deze pas na het bekijken hiervan besteld worden. Midden mei worden de maskers geleverd en zal ons gemeentepersoneel vijf maskers per inwoner bij alle gezinnen afleveren. Eventuele steunmaatregelen worden nog bekeken, maar de burgemeesters uit de regio Midwest hebben al afgesproken om geen opbod van maatregelen te lanceren.”

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.