Straks ook in Roeselare ‘tiny forests’?

Afgelopen weekend werden nog zeshonderd gratis bomen uitgedeeld. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Krijgt Roeselare straks een eigen ‘tiny forest’ of klein bosje? Dat wil Gerdi Casier van SP.A & De Vernieuwers weten.

Het klimaat is hot. Afgelopen weekend deelde de Facebookgroep Meer Bomen in Roeselare nog zeshonderd boompjes uit en nu lanceert SP.A & De Vernieuwers-raadslid Gerdi Casier al een nieuw idee. “Hoe staat Roeselare tegenover de methodiek rond ‘tiny forest’? Dergelijke bossen bestaan uit inheemse bomen en struiken en heeft de grootte van een tennisveld. De bomen mogen minimaal tien jaar ongestoord groeien op verrijkte grond en op die manier heb je na tien jaar het effect van een honderdjarig bos.”

In Oudenaarde is het eerste Vlaamse klein bosje een feit, Nederland heeft al 21 dergelijke initiatieven. Kan ook onze stad dit toch wel lovenswaardige initiatief ondersteunen?”

Schepen Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers): “We willen fors inzetten op een verdere vergroening van Roeselare. We willen 100.000 extra bomen tijdens de komende bestuursperiode. De grote voorwaarde voor deze tiny forests is het vinden van een draagvlak. Dit moet van onderuit komen en de burger moet zich mee engageren om deze kleine bosjes aan te planten én te onderhouden. We bekijken de optie om daar een subsidiereglementering rond uit te werken. Maar we staan hier zeker voor open.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier