Straks eerste elektrische oplaadpaal in Ledegem ?

Redactie KW

De gemeente Ledegem is ingegaan op de vraag van Infrax om een plaats aan te duiden waar een eerste elektrische oplaadpaal kan komen. Dat bevestigde schepen Geert Dessein (CD&V/VD) tijdens de gemeenteraad op vraag van Piet Vandermersch (Open VLD).

“We hebben ervoor geopteerd om die paal in de omgeving van het gemeentehuis te plaatsen. Het zou de bedoeling zijn dat er één toestel komt met 2 oplaadpunten. De plaatsing in de nabijheid van het administratief centrum is niet toevallig gekozen. Op die manier kunnen bezoekers van provinciale of andere overheidsdiensten, die nu al zo’n voertuig gebruiken, bij een bezoek hun voertuig opladen”. Dessein stelde nog dat er voorlopig maar één paal toegewezen is aan Ledegem binnen de West-Vlaamse verdeling.

In Ledegem zijn er wel twee oplaadpalen voor elektrische auto’s op privé-terrein : bij Rolbruggen Deman en bij SunTronics, beiden in Sint-Eloois-Winkel. (GVG)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode edities Roeselare en Izegem, van vrijdag 9 september 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier