STIP hekelt ‘prestigeproject’ Site Baertshof in Izegem

Zo zou de site Baertshof eruit moeten zien in de toekomst.
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De bespreking van de meerjarenplanning verleidde oppositiepartij STiP op de gemeenteraad tot de opvallende uitspraak dat het “vooral een grote lader met veel losse flodders en één echte kanongskogel ‘Site Baertshof’ is”, dixit Kurt Grymonprez.

“Algemeen kunnen wij zeggen dat er te weinig werk is gemaakt van de kerntaken in onze stad”, meent Kurt Grymonprez (STiP). “Alles en iedereen heeft moeten inbinden ten koste van eén ‘prestigeproject’ en dat is site Baertshof, waar de kunstacademie, het archief en de bib zullen samensmelten. U ziet de opwaardering van het verenigingsleven als de bouw van een evenementenhal en de subsidie ‘Pekkerspot’, maar wij zien dit eerder als het opwaarderen en meer ondersteunen van alle verenigingen. Hier werd een plan opgemaakt niet vanuit de kernbehoeftes , maar vanuit het financiële oogpunt. Ja, de academie verdient beter, maar dat kon ook met 4 in plaats van 13,5 miljoen euro. De rest kan je gebruiken voor de aanpak van onze zwembadsite. Zo vermijd je het risico at er tegen eind deze legislatuur niet meer gezwommen kan worden. Dit meerjarenplan bereikt te weinig Izegemnaren, voor ons is dit helaas een onvoldoende.”

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) is duidelijk. “Site Baertshof is een noodzaak omdat de oude lokalen van de academie hopeloos te klein en aftands zijn. Het gaat bovenal een voorbeeld van stadskernvernieuwing. Wij zien dit al niet als prestige-, wel als een referentieproject. Een referentie op het vlak van samenwerking tussen diensten en functies, een referentie op het vlak van duurzaamheid en een referentie op het vlak van architectuur.”

(vadu)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.