Steven Dewitte (Groen) ijvert voor permanent bewegwijzerde skeelerroutes in Roeselare

Genk en Hasselt hebben al hun skeelerroutes.©JASPER JACOBS BELGA
Genk en Hasselt hebben al hun skeelerroutes.©JASPER JACOBS BELGA
Wouter Vander Stricht

In Roeselare, waar men momenteel ook de 80 kilometer aan wandel- en looproutes aan het bewegwijzeren is, komt straks misschien ook een skeelerroute. Schepen José Debels tonde zich voor het voorstel van Steven Dewitte genegen.

Buiten bewegen is door corona nog populairder en ook de skeelersport wint in de regio aan belangstelling. Reden voor raadslid Steven Dewitte om een lans te breken, in navolging van een Limburgs voorbeeld, om in Roeselare een bewegwijzerde skeelerroute te voorzien. Niet enkel de inline skaters zouden daar gebruik van kunnen maken, maar ook longboarders. “En het kan ook een inclusief verhaal zijn voor rolstoelgebruikers.”

Steven Dewitte had nog heel wat voordelen opgesomd, waarvan we je de volgende niet onthouden. “Het kan gekoppeld worden aan de 100 km nieuwe fietspaden, het kostenplaatje is niet groot en Roeselare kan zich profileren als een hippe stad. Ten westen van Brussel bestaat dit nog niet.”

Sportschepen José Debels (CD&V): “We investeerden de voorbije jaren al heel wat in sportinfrastructuur in open lucht, onder meer ook 80 kilometer aan loop- en wandelroutes. Deze routes worden bewegwijzerd. Het netwerk heeft verschillende ondergronden, maar een skeeler kan daar ook zijn traject uit kiezen. De vraag inspireerde ons wel om te bekijken om een effectieve skeelerroute te installeren. Dat wordt dus bekeken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.