Dat worden de huidige gemeenteraadsleden Sherley Beernaert, Jürgen Deconinck en nieuwkomer Benedikt Valley (56). Hij woont in Korenwind en is van opleiding kinesitherapeut en leerkracht lichamelijke opvoeding. Op de lijst van STERK behaalden ze de meeste voorkeurstemmen.

Opmerkelijk is alvast dat lijsttrekker Sherley Beernaert iets meer voorkeurstemmen telt dan burgemeester Ward Vergote. STERK heeft nooit de burgemeesterssjerp opgeëist. "Visie is de grootste partij en hen komt de burgemeester toe", aldus Sherley Beernaert.

"Dat is trouwens ook het meest democratische. Visie heeft twee zetels meer. We moeten daarin realistisch zijn. We zijn een jonge partij en we zijn zeer ambitieus. Dat we vijf zetels halen, is echt wel een verrassing. Dat hebben we wellicht te danken aan de positieve manier van politiek voeren en het openstaan voor de burger."

Ondertussen staat het ook vast dat de gemeenteraadsvoorzitter iemand van Visie gaat worden. Donderdagavond na de gemeenteraad wordt het nieuw schepencollege en hun bevoegdheden voorgesteld.

(EDB)

Dat worden de huidige gemeenteraadsleden Sherley Beernaert, Jürgen Deconinck en nieuwkomer Benedikt Valley (56). Hij woont in Korenwind en is van opleiding kinesitherapeut en leerkracht lichamelijke opvoeding. Op de lijst van STERK behaalden ze de meeste voorkeurstemmen. Opmerkelijk is alvast dat lijsttrekker Sherley Beernaert iets meer voorkeurstemmen telt dan burgemeester Ward Vergote. STERK heeft nooit de burgemeesterssjerp opgeëist. "Visie is de grootste partij en hen komt de burgemeester toe", aldus Sherley Beernaert. "Dat is trouwens ook het meest democratische. Visie heeft twee zetels meer. We moeten daarin realistisch zijn. We zijn een jonge partij en we zijn zeer ambitieus. Dat we vijf zetels halen, is echt wel een verrassing. Dat hebben we wellicht te danken aan de positieve manier van politiek voeren en het openstaan voor de burger."Ondertussen staat het ook vast dat de gemeenteraadsvoorzitter iemand van Visie gaat worden. Donderdagavond na de gemeenteraad wordt het nieuw schepencollege en hun bevoegdheden voorgesteld.(EDB)