Stephan Blontrock voorgesteld als CD&V-voorzitter Oudenburg

Redactie KW

Stephan Blontrock (45) volgt Eric Sierens op als de nieuwe voorzitter van de afdeling.

Stephan Blontrock runt samen met zijn echtgenote Johanna Snauwaert het geitenmelkbedrijf in Ettelgem. Het koppel heeft met Delphin en Nicolas twee tienerkinderen. Hij is voor de tweede keer verkozen tot voorzitter van de CD&V-afdeling.

“Pijn is verteerd”

Hij wordt in het bestuur geruggensteund door ondervoorzitter Chantal Van Litsenburgh, secretaris Bart Derudder en penningmeester Pieter Neyt. Jean-Pierre Vandierendonck is seniorenvoorzitter, Chantal Van Litsenburgh is voorzitter van Vrouw en Maatschappij en Sofie Sanders is de nieuwe jongerenvoorzitter.

In zijn speech blikte de nieuw voorzitter nog eens kort terug op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober en de daaruit vloeiende nieuwe meerderheid waardoor CD&V in de oppositie terecht kwam. “De manier waarop we aan de kant geschoven zijn, deed pijn. Nochtans zijn we de grootste partij en kreeg onze lijsstrekker Peter Velle de meeste voorkeurstemmen. Die pijn en teleurstelling zijn intussen verteerd en omgeslagen in vechtlust en vastberadenheid.”

“Nieuwe drive gevonden”

“Als oppositiepartij willen we werk maken van een betrokken samenleving met geëngageerde politiek van en voor de mensen. We kiezen voor de weg vooruit, voor een politiek die niet naar zondebokken zoekt. We zullen kiezen voor oplossingen”, aldus Stephan Blontrock.

Ook kaartte Stephan de bewogen periode in de afdeling aan. “Dat we de voorbije jaren in onze partij problemen hebben gekend, mogen we niet ontkennen. In die omstandigheden eerlijk in eigen boezem kijken, dat vind ik een teken van moed. Jezelf in vraag durven stellen, vind ik een sterkte. In jezelf een nieuwe drive vinden getuigt van gedrevenheid, karakter en maatschappelijk engagement.”

Vastberaden voorzitter

“Vandaag ben ik dan ook blij met deze prachtige ploeg. Mensen die stuk voor stuk talentvol zijn. Laat ons er dan ook samen voor gaan, voor ons, voor de afdeling en voor Oudenburg.”

“We moeten ons geen illusies maken: het nieuwe stadsbestuur heeft zeker een akkoord voor twaalf jaar. Als wij weer willen besturen, zal dat zeker met een absolute meerderheid moeten zijn. We gaan dus constructief oppositie voeren en er alles aan doen om er tegen 2024 weer te staan”, aldus de vastberaden nieuwe CD&V-voorzitter.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier