Stefanie Monsaert nieuwe SP.A-voorzitter in Oostende

Stefanie Monsaert. (Foto RB)
Redactie KW

Gemeenteraadslid Stefanie Monsaert is de nieuwe voorzitter van SP.A Oostende.

De 27-jarige politicologe haalde het met 78,8% van de stemmen van de enige tegenkandidaat Pol De Grave. Ze wil de partij openbreken en doet een oproep aan iedereen die met SP.A wil samenwerken. Het doel is vooruit te gaan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Stefanie Monsaert is de eerste vrouw aan het hoofd van de Oostendse socialisten. Ze volgt Jeroen Soete op, die onlangs doorschoof van de OCMW-raad naar de gemeenteraad en daarenboven SP.A-fractieleider in de gemeenteraad werd. Stefanie Monsaert zetelt sinds begin 2013 in de gemeenteraad. Stefanie is ook beroepshalve met politiek bezig: ze werkt op de studiedienst van de SP.A in Brussel.

Drie speerpunten

“Ik stelde mij kandidaat voor het voorzitterschap met drie speerpunten”, vertelt Stefanie Monsaert. “Samenwerking, communicatie en aanwezigheid. Ik wil dat de SP.A een sterker team vormt en dat er meer samenwerking is tussen fractie en partij. Met fractieleider Jeroen Soete werk ik goed samen. Het is de bedoeling in het voorjaar ook een ondervoorzitter te verkiezen.”

“Verder moeten we beter communiceren met de mensen buiten de partij. Het is mijn bedoeling om de partij open te breken. Door heel wat mensen wordt een politieke partij gepercipieerd als een erg gesloten organisatie. Maar iedereen heeft met politiek te maken. Ik doe dan ook een oproep aan iedereen die met ons wil samenwerken. Het is aan ons om op straat te komen en mensen te overtuigen. Dat is een gigantische uitdaging.”

“Banden smeden”

“We zijn nu huisbezoeken aan het plannen. Het is erg belangrijk om niet alleen bij de mensen te komen met de verkiezingen. Het is de enige manier om de mensen echt te overtuigen. Ik wil ook onze contacten met allerlei organisaties verbeteren. Dat kan gaan van milieuverenigingen over de scouts tot ondernemersorganisaties. Onze deur staat open om te praten over de toekomst. Wij zullen zelf naar organisaties stappen, maar zij zijn ook welkom bij ons.”

“Wij willen banden smeden, zodat ideeën van onderuit kunnen groeien”, zegt Stefanie. “We moeten de partij opengooien en mensen die een engagement willen aangaan samenbrengen. De bedoeling is vooruit te gaan bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. We moeten ambitieus zijn. In 2012 verloren we vijf zetels en 13% van de stemmen. De volgende keer moet het beter. Onze partij moet zijn stempel blijven drukken op het beleid.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier