Het zijn spannende momenten voor Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. "Het is kantje boord of ik mijn zetel af of niet behoud", zegt hij terwijl hij de verkiezingssites nauwlettend in de gaten houdt. "Ik had niet verwacht dat het zo erg zou zijn."

"Hoe dan ook, ik zet zeker geen punt achter de politiek. Daarvoor is mijn ambitie nog altijd veel te groot. In vergelijking met elders doet het Vlaams Belang in de regio Roeselare-Izegem het nog goed. Ons eigen effect speelt hier duidelijk een rol. Hier zitten we boven de kiesdrempel. Het wordt echter knokken tot het laatste moment om in totaal zo'n uitkomst te hebben."

Stefaan Sintobin kan er zich wel in vinden dat het gros van de stemmen de rechtse kant uitgaan. "De N-VA is nu een hype, zoals wij in 2004 dat waren. De mensen kiezen graag voor een winnaar en een veranderaar. Maar ze gaan het ook moeten waar maken. Veel van onze kiezers hebben nu op N-VA gestemd. Maar mocht die partij echter niet waar kunnen maken wat ze belooft - en dat zal ook moeilijk zijn als ze coalitie moeten vormen - dan kunnen die kiezers gemakkelijk terug naar ons komen. Dat stemt mij hoopvol", besluit Sintobin. (MI/PVH)

Het zijn spannende momenten voor Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), lijsttrekker voor het Vlaams Parlement. "Het is kantje boord of ik mijn zetel af of niet behoud", zegt hij terwijl hij de verkiezingssites nauwlettend in de gaten houdt. "Ik had niet verwacht dat het zo erg zou zijn.""Hoe dan ook, ik zet zeker geen punt achter de politiek. Daarvoor is mijn ambitie nog altijd veel te groot. In vergelijking met elders doet het Vlaams Belang in de regio Roeselare-Izegem het nog goed. Ons eigen effect speelt hier duidelijk een rol. Hier zitten we boven de kiesdrempel. Het wordt echter knokken tot het laatste moment om in totaal zo'n uitkomst te hebben."Stefaan Sintobin kan er zich wel in vinden dat het gros van de stemmen de rechtse kant uitgaan. "De N-VA is nu een hype, zoals wij in 2004 dat waren. De mensen kiezen graag voor een winnaar en een veranderaar. Maar ze gaan het ook moeten waar maken. Veel van onze kiezers hebben nu op N-VA gestemd. Maar mocht die partij echter niet waar kunnen maken wat ze belooft - en dat zal ook moeilijk zijn als ze coalitie moeten vormen - dan kunnen die kiezers gemakkelijk terug naar ons komen. Dat stemt mij hoopvol", besluit Sintobin. (MI/PVH)