Dat deze Brugse politicus eerder op de dag een proces-verbaal aangesmeerd kreeg omdat hij aan het kiesbureau in school Stamina een interview gaf aan een televisiezender, was al lang vergeten.

"Ik zie drie redenen voor onze overwinning", zegt Stefaan Sintobin. "Vooreerst is onze verjonging en vernieuwingsoperatie gelukt. Ten tweede ziet de kiezer ons niet langer als een 'one-issuepartij' die zich enkel focust op veiligheid en migratie. Ten derde hebben wij aandacht gehad voor sociale thema's. Ik heb veel armoede gezien, zowel op het West-Vlaamse platteland als in de steden. Ik heb gesprekken gevoerd met mensen die moeten rondkomen met een pensioen van 1.200 euro, die zien hoe vreemdelingen hier binnen komen en meteen in de watten gelegd worden door de overheid."

Dat deze Brugse politicus eerder op de dag een proces-verbaal aangesmeerd kreeg omdat hij aan het kiesbureau in school Stamina een interview gaf aan een televisiezender, was al lang vergeten."Ik zie drie redenen voor onze overwinning", zegt Stefaan Sintobin. "Vooreerst is onze verjonging en vernieuwingsoperatie gelukt. Ten tweede ziet de kiezer ons niet langer als een 'one-issuepartij' die zich enkel focust op veiligheid en migratie. Ten derde hebben wij aandacht gehad voor sociale thema's. Ik heb veel armoede gezien, zowel op het West-Vlaamse platteland als in de steden. Ik heb gesprekken gevoerd met mensen die moeten rondkomen met een pensioen van 1.200 euro, die zien hoe vreemdelingen hier binnen komen en meteen in de watten gelegd worden door de overheid."