Stefaan Sintobin en Wouter Vermeersch lijsttrekkers voor Vlaams Belang

Stefaan Sintobin voert in mei de Vlaamse lijst voor Vlaams Belang aan. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Olivier Neese

Vlaams Belang duidde zaterdagmorgen de West-Vlaamse lijsttrekkers voor de verkiezingen van 26 mei aan. Stefaan Sintobin trekt de Vlaamse lijst, Wouter Vermeersch de federale.

Geheel onverwacht zijn de namen niet. Beiden deden het bij de gemeenteraadsverkiezingen uitstekend. De uit Izegem ingeweken Stefaan Sintobin verdubbelde in Brugge het aantal zetels: van twee naar vier. In Kortrijk deden nieuwkomer Wouter Vermeersch en zijn lijst nog beter. Daar steeg de partij van twee naar vijf zetels.

“Voortgaand op de provincieraadsverkiezingen mikken we op minstens drie Vlaamse zetels en twee in de Kamer”, zegt Stefaan Sintobin, die zelf al bijna vijftien jaar in het Vlaams Parlement zetelt en straks dus aan zijn vierde legislatuur zou kunnen beginnen.

Wouter Vermeersch trekt in mei de federale lijst. (Foto Kurt De Schuytener)
Wouter Vermeersch trekt in mei de federale lijst. (Foto Kurt De Schuytener)

Het is de derde partij die zijn West-Vlaamse lijsttrekkers bekend maakt. Bij CD&V zullen Hilde Crevits (Vlaams) en Hendrik Bogaert (federaal) de lijst aanvoeren, bij SP.A kregen Annick Lambrecht (Vlaams) en John Crombez (federaal) de eerste plaats op hun lijst.

(ON)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.