Stefaan Sintobin aangeduid als voorzitter van de commissie Welzijn

Stefaan Sintobin bij de eedaflegging. © belga
Redactie KW

Na de regeerverklaring vorige week en de lopende bespreking van het fameuze ‘centenboekje’ deze week worden woensdagnamiddag in de plenaire zitting van het Vlaams Parlement eindelijk ook de commissies samengesteld. Vlaams Volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin zal hierbij aangeduid worden als de voorzitter van de commissie Welzijn.

“Het is voor mij een bijzondere eer en erkenning om een voorzitterschap van een commissie in het Vlaams Parlement toegewezen te krijgen. Ik wil dan ook uitdrukkelijk mijn fractieleider Chris Janssens bedanken voor het vertrouwen. Het beleidsdomein Welzijn bevat een gans scala aan facetten die het dagdagelijkse leven van honderdduizenden Vlamingen beïnvloeden en bepalen: kinderopvang, gezinsbeleid, persoonsvolgende financiering, wachtlijsten in de zorg, integrale jeugdhulp, Vlaamse gezondheidszorg, geestelijke gezondheid, ouderenzorg, betaalbare woonzorgcentra,…

De komende dagen wil ik mij, via studie, dan ook volledig inwerken in het beleidsdomein Welzijn zodat ik vanaf volgende week beslagen van start kan gaan met de commissievergaderingen. Voor mij is dit uiteraard een nieuwe uitdaging in mijn politieke loopbaan die ik zoals steeds met beide handen zal aannemen”, aldus Stefaan Sintobin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier