Steeds meer wildparkeerders parkeren gratis aan Brugse Katelijnepoort

Stefan Vankerkhoven

Er zijn steeds meer automobilisten die gratis ‘wildparkeren’ nabij de Katelijnepoort. Gemeenteraadslid Martine Bruggeman (N-VA) vraagt het stadsbestuur om veiligheidsredenen paal en perk te stellen aan deze situatie.

De beslissing is recent gevallen dat er op het natuurgebied aan de Katelijnepoort geen parking komt. “Er is blijkbaar ook nog geen concrete bestemming voor dit terrein”, zegt Martine Bruggeman. “Toch staan daar heel wat auto’s, zowel voor als over het brugje. De wetenschap dat je daar gratis en voor onbeperkte tijd kunt parkeren, dicht bij het centrum van Brugge, verspreidt zich als een lopend vuurtje.”

“Blijkbaar wordt deze locatie niet beschouwd als waardevol natuurgebied, aldus het schepencollege. Dit is geen reden om daar slordig mee om te gaan en het parkeren oogluikend toe te laten. Het is nog steeds een zeldzaam stukje natuur en heel wat mensen uit de omgeving wandelen in dit gebied.”

We merken ook op dat het gevaarlijk is daar binnen en buiten te rijden: het druk bereden fietspad langs de Baron Ruzettelaan moet overgestoken worden en er is geen gepaste accommodatie, noch signalisatie voorzien. Ook omwille van de veiligheid vraag ik paal en perk te stellen aan het wildparkeren op deze locatie”, aldus Martine Bruggeman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier