Stadsbestuur van Damme laat eigen zwembad links liggen

Redactie KW

N-VA-raadsleden Manu Buyse en Jos Millecam vinden het ongehoord dat Stad Damme geen gebruik maakt van haar eigen zwembad, het Interbad, voor nieuwe zwemcursussen. “Het zwembad van Maldegem was iets goedkoper”, zegt het stadsbestuur.

Schepen voor sport Christophe De Sutter (CD&V) vroeg donderdagavond op de gemeenteraad goedkeuring voor een nieuw zwemproject van de stedelijk sportdienst. “Onder de noemer ‘Start to crawl’ willen we de crawl of vrije slag aanleren. Bovendien sluiten we hiermee aan met een lange Damse zwemtraditie”, aldus de schepen. “Denken we maar aan het vaartzwemmen en de ‘halven’ van Damme. Het gaat concreet om een cursus van zeven lessen voor de prijs van 40 euro per deelnemer.”

De oppositie van N-VA betreurt dat die cursus in het zwembad van Maldegem wordt gegeven en niet in het eigen Interbad. Het Interbad in Sint-Kruis bij Brugge is een gemeentelijke samenwerking tussen de steden Damme en Brugge. Damme is weliswaar minderheidsaandeelhouder, maar heeft er toch ook een zeker belang in. “Ik begrijp niet dat men het eigen Interbad zomaar links laat liggen”, toonde Manu Buyse zijn verontwaardiging. “We zijn er zelf aandeelhouder van. Wat voor zin heeft het een eigen zwembad aan te houden als we het niet gebruiken?”

“We zouden er beter gewoon uit trekken”

Schepen De Sutter liet verstaan dat zijn diensten een vergelijking maakten van zowel de kostprijs als de beschikbaarheid en dat Maldegem daar beter uit kwam. “Als we naar een ander zwembad gaan, betekent dit minder opbrengsten voor de vennootschap waar we zelf aandeelhouder van zijn”, was raadslid Jos Millecam scherp. “Het is bovendien ook een totaal verkeerd signaal. Als we het niet gebruiken, wat voor zin heeft het dan nog om vier Damse gemeenteraadsleden af te vaardigen in het bestuur van het Interbad? Dan kunnen we er toch beter gewoon uit trekken. Het zou alvast een mooie kostenbesparing zijn.”

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier