Stadsbestuur heeft november 2021 als streefdatum voor bouwvergunning nieuwe gemeenschapszaal in Beitem

Wouter Vander Stricht

Het centrum van Beitem ondergaat straks een metamorfose . Raadslid Cyriel Ameye (Vlaams Belang) was gaan kijken naar de voorstelling van de plannen en had toch heel vragen die hij maandagavond voorlegde aan het schepencollege in de gemeenteraad. Schepen Nathalie Muylle benadrukte dat het nog maar conceptbeelden betreft en dat het voorontwerp nog definitief vorm moet krijgen.

Cyriel Ameye: “Twee weken geleden konden de inwoners van Beitem de plannen aangaande de heraanleg van de Meensesteenweg en de om te vormen kerk tot gemeenschapszaal gaan bekijken in de school. Ik ben ook gaan kijken omdat we nog geen plannen gezien hadden wat de gemeenschapszaal betreft, iets wat ik ten zeerste betreur. Groot was dan ook de ontgoocheling dat er slechts de kleine tekeningen van de om te vormen kerk lagen. Plannen die ook in het krantje ‘Beter Beitem’ stonden. Een box-in-boxsysteem is het niet geworden, er wordt gewerkt met twee scheidingswanden. De kerk is een hoog gebouw en de ramen zijn enkel glas. Hoe ziet u dit gebouw energiezuinig te maken? De kost zal immers doorgerekend worden aan diegene die de zaal huurt zodat de gemeenschapszaal niet zal kunnen concurreren met bijvoorbeeld de Zilverlink. Zal men werken met aparte energiemeters? Wat met de mooie vloer? Zal die hergebruikt worden na de nutswerken eronder? Tevens zal een tegelijkertijd gebruiken van de grote en kleine zaal niet mogelijk zijn omdat het sanitair, de bar en het terras enkel te bereiken zullen zijn via de kleine zaal en wie de grote zaal huurt dus automatisch de kleine zal moeten meehuren en mee verwarmen.”

Schepen Muylle: “Nog maar conceptbeelden, voorontwerp is nog niet af”

Schepen Nathalie Muylle (CD&V): “Wat wij vandaag tonen zijn nog maar conceptbeelden. Bedoeling is om tegen november 2021 tot een bouwvergunning te komen, maar we werken eerst toe naar een voorontwerp. We hebben wel ervaring naar energiezuinige systemen in dergelijke gebouwen. We kijken ook om extra binnenramen te plaatsen. We bekijken ook om de zaal te kunnen verduisteren.”

“Er komen ook mobiele drankgelegenheden die kunnen verhuizen van zaal. Maar er is wel een duidelijke keuze geweest om niet twee activiteiten tegelijk te laten plaatsvinden. Eén huurder kan wel de beide zalen tegelijk gebruiken. Anders bestaat de kans dat de ene de andere stoort.”

“Voor bouwvergunning er komt zullen er nog terugkoppelmomenten komen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.