Stadense raad zet afscheidnemend gemeenteraadsvoorzitter in de bloemen

Bart Bostoen krijgt ook van burgemeester Francesco Vanderjeugd een afscheidsgeschenk. © Joke Couvreur
Redactie KW

Bart Bostoen (Open VLD) hanteerde donderdag voor het laatst de voorzittershamer tijdens de Stadense gemeenteraad. Bostoen (32) besliste om ontslag te nemen uit de raad omdat dit niet meer te combineren viel met zijn medezaakvoerderschap van een tuincentrum in Adinkerke.

“Er is niet alleen de dagelijkse verplaatsing naar en van Adinkerke, maar ook het feit dat het medezaakvoerderschap de nodige tijd en aandacht vraagt. “Zo was ik sedert ik de job aannam nog geen enkele keer voor 20 uur thuis. Het wordt dan uiteraard moeilijk om nog vergaderingen bij te wonen in Staden”, vertelt Bart Bostoen. Ook de gespannen politieke situatie in de gemeente speelde volgens Bart wel degelijk een rol in zijn ontslag.

Bart Bostoen had na afloop van de raad een woord van dank over voor het schepencollege, de voltallige raad, de gemeentelijke administratie en voor gemeentesecretaris Tine Dochy. “Achter elke sterke man staat een sterke vrouw”, aldus Bart Bostoen, “Met Tine vormde ik een heel goede tandem.”. Als bedanking daarvoor kreeg de secretaris een bloemetje van

Bart. Zowel meerderheid als oppositie hadden woorden van lof. “Je voorzitterschap is heel zwaar geweest, maar we hebben je amper kunnen betrappen op verlies van neutraliteit”, stelde burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD). CD&V-fractieleider Hans Mommerency zei veel respect te hebben voor de manier waarop Bart Bostoen het voorzitterschap aangepakt heeft. Zowel meerderheid als oppositie hadden een geschenk bij voor de oud-gemeenteraadsvoorzitter. (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare, van vrijdag 6 oktober 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier