Stadense Lijst Neutraal maakt eerste namen bekend

© JC
Redactie KW

Lijst Neutraal loste de namen van zes kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Het programma van de lijst zal volgens lijsttrekker Koen Demonie mee door de burgers bepaald worden. Lijst Neutraal staat volgens de kandidaten dan ook voor meer inspraak voor alle inwoners van Groot-Staden.

Eerder raakte bekend dat onafhankelijk raadslid Koen Demonie lijsttrekker wordt van Lijst Neutraal. Hij maakte vroeger deel uit van N-VA, maar stapte uit de partij en ging als onafhankelijke zetelen. Delphine Deleu (28) uit Staden krijgt de tweede plaats op de lijst. Ze werkt als zorgkundige in de ontwenningskliniek in Pittem en studeert daarnaast nog opvoedkunde met als doel in de bijzondere jeugdzorg aan de slag te gaan. Ze is ook een groot voetbalfan en heeft zelfs een abonnement bij Real Madrid.

Nancy Gesquiere (45) woont in Staden en baat er pasta- en pizzazaak Squisito uit. Dimitri Blondeel (39) woont ook in Staden en is zelfstandig loodgieter. Landbouwer Gillian Demonie (24) woont in Oostnieuwkerke en is de neef van lijsttrekker Koen Demonie. Sandro Bolle (41) woont ook in Oostnieuwkerke en heeft op zelfstandige basis een koerierdienst. Hij is ook actief bij de Oostnieuwkerkse schuttersvereniging. Michel Vercruysse (22) is ook Oostnieuwkerkenaar en werkt als bekister. Hij speelt amateurvoetbal bij De Most.

Lijst Neutraal telt momenteel zeven kandidaten. “Er komen zeker nog andere kandidaten bij”, weet lijsttrekker Koen Demonie. “Het wordt echter wel moeilijk om met een volledige lijst van 21 namen naar de kiezer te trekken.”

“Onze lijst staat voor meer inspraak voor alle inwoners“, vertelt Delphine Deleu. “Ons programma en aandachtspunten worden door de inwoners bepaald. We willen dan ook hun stem horen. Wie zijn visie kwijt wil voor een beter Staden of wie als inwoner wil laten weten wat er moet veranderen of wat er net moet behouden worden, kan dat via uwstem@lijstneutraal.be of 0472 54 21 43. Het programma wordt in juni op onze website geplaatst.”

(BCH – foto JCR)