Stadens gemeentebestuur voor 8.000 euro opgelicht

Redactie KW

Het Stadense gemeentebestuur werd voor 8.000 euro opgelicht. Dat vertelde schepen van financiën Nikolaas Bourgeois (N-VA) tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 1 juni.

De schepen vertelde dit in de rand van het goedkeuren van de lastvoorwaarden en de gunningswijze voor het project Tiendenberg in Westrozebeke. Dat project omhelst de bouw van een ruimte waarin zowel de buitenschoolse kinderopvang als de kantine van voetbalclub S.K. Westrozebeke een onderkomen zouden vinden.

“We ontvingen een frauduleuze factuur op naam van het architectenbureau dat instaat voor het ontwerp van het gebouw”, vertelt de schepen, “De lay-out van de factuur was identiek aan die van het architectenbureau. Alleen bleek er een ander rekeningnummer op te staan. Een van onze ambtenaren veronderstelde dat het rekeningnummer gewijzigd was. Daarop werd 8.000 euro overgemaakt op het bewuste rekeningnummer. We hadden te laat door dat het om een frauduleuze factuur ging.” Volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) is er weinig hoop om het geld nog te recupereren. (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare, van vrijdag 9 juni 2017.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier