Staden zal voorlopig niet meebetalen aan het nieuwe Roeselaarse zwembad

Redactie KW

Een voorstel in die zin van de CD&V-oppositie werd op de Stadense gemeenteraad van vanavond weggestemd door de meerderheid.

“De plaats waar het Roeselaarse zwembad komt verhoogt de bereikbaarheid voor de Stadenaar voor zwemwater.”, stelt CD& V-fractieleider Hans Mommerency, “Het nieuwe zwembad kan een nog steeds bestaande behoefte aan zwemwater voor de Stadenaar mee invullen. We stellen dan ook voor om een participatie te doen in het Roeselaarse project, net zoals we dat bij het Moorsleedse zwembad gedaan hebben met voordelen inzake toegang en betaalbaarheid voor onze inwoners.”

Volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) vervult het Moorsleedse zwembad al de Stadense behoefte aan zwemwater. “We hebben het voorstel van Midwest gekregen om in te stappen”, legt de burgemeester uit, “We hebben hen verteld dat we niet onmiddellijk geneigd zijn om in te stappen, maar dat we wel bereid zijn om te luisteren naar hun voorstellen.”.

Koen Demonie (Onafh.) steunde het CD&V-voorstel, maar dat is met de herwonnen meerderheid niet langer meer voldoende om het erdoor te krijgen. (BCH)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare, van vrijdag 4 november 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier