Staden roept hulp van de gouverneur in om uit politieke crisis te geraken

Gouverneur Carl Decaluwé. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Provinciegouverneur Carl Decaluwé is op vraag van burgemeester Francesco Vanderjeugd gestart met gesprekken met de diverse partijen afzonderlijk, maandag is CD&V aan de beurt.

Zelf wil de gouverneur hierover geen enkele commentaar kwijt, maar het nieuws wordt wel bevestigd door de diverse partijen. Zij vinden het alvast geen slechte zaak dat er externe hulp wordt ingeroepen van een gezaghebbend persoon en willen de gesprekken zeker een kans geven. Of dit de patstelling tussen de beide even grote blokken zal kunnen doorbreken, is echter nog maar de vraag.

Toch wordt het tijd dat er een oplossing komt. Ook al is er technisch gezien nog geen sprake van onbestuurbaarheid van de gemeente, in de praktijk is dit wel al zo. En dit begint te wegen op het personeel van de gemeente-administratie, en op het moreel van burgemeester en schepenen.

Ook de bevolking vindt dit hele gedoe maar niks. De voorzitters van de drie Unizo-afdelingen van Groot-Staden schreven ondertussen gezamenlijk een brief aan alle gemeenteraadsleden, waarin ze iedereen oproepen om het gezond verstand te laten voorgaan op politieke spelletjes.

Komende donderdag is er gemeenteraad in Staden, met een eerder onbenullige agenda. Maar het wordt vooral uitkijken naar de stemming voor en achter de coulissen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier