Staden kiest voor horecazaak in voormalig stationsgebouw in plaats van een openbaar toilet

© JCR
Redactie KW

Het Stadens gemeentebestuur wil het voormalig stationsgebouw in concessie geven zodat er zich een horecazaak kan vestigen. Dat bleek tijdens het vragenkwartier van de gemeenteraad.

Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) maakte die plannen bekend in het kader van een vraag van oppositieraadslid Miet Vandenbulcke (CD&V). Zij vroeg naar de mogelijkheid om een openbaar toilet te realiseren in het Eugeen Dermautpark. “In het park bevindt zich een barbecue terwijl ook de begraafplaats met de afscheidsruimte daar dicht bij gelegen zijn”, vertelt het raadslid. “Als mensen naar het toilet moeten is dat wel een probleem. Ik hoor van buren dat er wel eens iemand zijn behoefte in de aanpalende tuinen doet.”

We gaan niet investeren in openbare toiletten”, antwoordde burgemeester Vanderjeugd. “En dit omwille van onderhoud en vandalisme. Er is weinig respect voor openbare toiletten. Wel gaan we het vroegere stationsgebouw in concessie geven zodat er zich een horecazaak kan vestigen. Mensen kunnen daar dan iets nuttigen en van het toilet gebruik maken.”

Na vraag van Marc Van Ysacker (CD&V) wou de burgemeester kwijt dat het bestuur zeker in het begin van de legislatuur werk wil maken van het in concessie geven van het gebouw. Het vroegere stationsgebouw wordt nu door onder andere het plaatselijke verenigingsleven gebruikt.

(BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.