Stad Wervik is eigenaar van verloederd handelspand naast stadhuis

De stad Wervik is sedert halfweg deze maand officieel eigenaar van het leegstaand en verloederd handelspand vlak naast het stadhuis. Dat maakte eerste schepen Bert Verhaeghe (Stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project) bekend na een vraag van fractieleider Belinda Beauprez (N-VA) tijdens de gemeenteraad.

© LV

Ze vroeg om acties te ondernemen om de verloederde aanblik en onveilige facetten weg te nemen. “In veel steden gebruikt men fotozeilen om het gebouw in te pakken“, aldus Belinda Beauprez. “In ieder geval kan het veel beter dan het uitzicht dat er nu is net naast ons stadhuis.”

“We gaan het pand zo snel mogelijk laten afbreken“, aldus schepen Bert Verhaeghe. “Eerst moet er hiervoor een architect worden aangesteld en een slopingsvergunning aangevraagd. De huidige situatie is inderdaad niet om aan te zien. Na de afbraak kunnen we het terrein eventueel inzaaien met gras en daar tijdelijk een speelplein voorzien, in afwachting van een nieuwbouw.”

Jarenlang was daar op het einde van de Leiestraat café De Boucherie gevestigd. Nadien, sinds mei 2014, restaurant Bella Roma dat enkele maanden later in augustus al failliet ging. De eigenaar was Marc De Guffroy uit Roeselare. Na zijn overlijden lieten zijn nazaten de verkoop over aan een immokantoor. De vraagprijs was aanvankelijk 155.000 euro. De stad kocht het handelspand voor 105.000 euro en wil op het gelijkvloers een starterswinkel en boven burelen voor de stadsdiensten voorzien.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.