Stad Tielt ontvangt subsidie van ruim 1,6 miljoen euro voor heraanleg Collegesite

Een simulatiebeeld van hoe de Collegesite er zou kunnen uitzien. © gf
Dries Bernaert

In het kader van de oproep rond stadsvernieuwingsprojecten zal de Stad Tielt ruim 1,6 miljoen euro subsidie ontvangen voor de heraanleg van de Collegesite. Dat heeft de Vlaamse regering beslist.

De totale kostprijs van dit project wordt geraamd op ruim 87 miljoen euro. De grootste inbreng komt van een private partner. Het financiële deel van de stad bedraagt ruim 10 miljoen euro, met deze projectsteun van ruim 1,6 miljoen euro ingerekend.

De Collegesite in Tielt heeft een oppervlakte van circa 1,9 hectare en is centraal gelegen dichtbij de Markt. Ze verbindt de Patersdreef met de Kortrijkstraat, de Ieperstraat en het stadspark. Sinds de scholenreorganisatie 15 jaar geleden staan twee schoolgebouwen leeg. Het terrein kwam in handen van de sociale huisvestingsmaatschappij ‘Tieltse Bouwmaatschappij’ en de stad Tielt. Tot vandaag ligt de Collegesite er echter onderbenut bij. De site wordt vooral gebruikt als parkeerruimte.

Structuur en zorgfunctie

Het stadsbestuur heeft een project klaar dat tegelijk structuur wil aanbrengen op het terrein en tegemoet wil komen aan noden: betaalbare huisvesting, assistentieflats, park- en groenvoorzieningen, een nieuw lokaal dienstencentrum… De auto wordt teruggedrongen en fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte. Het projectontwerp is nog niet definitief, de stad wil de lat nog hoger leggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier