Stad Roeselare grijpt naast subsidies voor zwembad op Schiervelde

Redactie KW

De stad Roeselare krijgt voorlopig geen subsidies voor het nieuwe zwembad op Schiervelde in Roeselare. Andere projecten scoorden beter, waardoor ze naast een deel van de koek grepen. Dit heeft evenwel geen invloed op de timing van het zwembad.

“Het project scoorde goed, maar andere projecten deden nog iets beter. Waardoor er beslist werd om die projecten in eerste zin financieel te steunen, zo kreeg onder andere het zwembad van Moorslede 1,1 miljoen euro”, vertelt schepen Nathalie Muylle (CD&V). “Dit heeft echter geen invloed op de timing van het zwembad. De financiële input was nog niet voorzien.”

“In 2014 willen we eerst een programma opstellen bekijken welke de noden zijn om dan uiteindelijk tegen 2015 tot een uitwerking en ontwerp te komen. Het jaar 2016 voorzien we dan voor de vergunningen en pas in 2017 of 2018 is de start van de bouw op de site Schiervelde voorzien. We hopen dat er voor die tijd nog middelen vrijkomen waar we dan wel van kunnen genieten. We zitten met een goed dossier, dat is momenteel het bijzonderste.”

Tot zolang kan men in het Spillebad terecht.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier