Stad Poperinge zoekt zelfstandig uitbater voor cultuurcafé De Kring

© MD
Redactie KW

De stad Poperinge, recent eigenaar van het vroegere hotel-restaurant-feestzaal De Kring, is op zoek naar een zelfstandig uitbater van het cultuurcafé. Kandidaten dienen een dossier in tegen uiterlijk 15 september 2020.

“De stad kocht recent het pand langs het Burg. Bertenplein. Bedoeling is dat de feestzaal en de verdiepingen na een grondige renovatie vanaf 2022 ten dienste staan van het rijke verenigingsleven.

Het café en vroegere restaurant vormen het cultuurcafé. De stad gaat op zoek naar een zelfstandig uitbater voor die horecazaak (café en/of restaurant). Alle gebruikers/verenigingen van het pand (met uitzondering van de huurders van de feestzaal) maken gebruik van het cultuurcafé. Wat meteen een interessante omzet garandeert voor de uitbater(s)”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V).

Onderhandelen over concessie

Kandidaat-uitbaters dienen tegen uiterlijk 15 september een dossier in. Ze lichten hun visie rond de uitbating van dat cultuurcafé toe: aanbod dranken/gerechten, relatie met de stad/programmatie, meerwaarde als cultuurcafé enzovoort en beschrijven de geplande investeringen (inrichting keuken en/of café/restaurant/binnenterras). Tegelijk stellen ze een bedrag als maandelijkse concessievergoeding voor.

De stad onderhandelt met de kandidaat-uitbater met het hoogst gequoteerde dossier om zo tot een concessieovereenkomst te komen. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier