Stad Kortrijk roept inwoners op om hun eigen‘zulle’proper te houden

De stad zelf gaat met een veegplan aan de slag.© AN
De stad zelf gaat met een veegplan aan de slag.© AN
Annelies Nollet

Met de oproep ‘Veeg voor eigen zulle ’ roept Stad Kortrijk iedereen op om de omgeving rond de eigen zulle proper te maken en te houden. Aan de oproep is een wedstrijd verbonden. De winnende straat krijgt een aangepast straatnaambordje met de vermelding ‘Properste straat van Kortrijk’ en een prijs ter waarde van 250 euro.

Een kleine moeite kan volgens het stadsbestuur een wereld van verschil betekenen. Dat kan gaan van zwerfvuil opruimen en onkruid wieden tot de stoep vegen. Nog beter is om dat samen met de buren te doen want aan de oproep is ook een kleine wedstrijd verbonden.

Iedereen kan tot eind april zijn/haar straat registreren via www.kortrijkspreekt.be . In mei bezoeken medewerkers van de stad alle ingeschreven straten en wordt een selectie gemaakt, daarbij wordt ook gekeken naar de geleverde inspanningen. Een onschuldige kinderhand zal de uiteindelijke winnaar loten.

De winnende straat krijgt een aangepast straatnaambordje met de vermelding ‘Properste straat van Kortrijk’. Maar er is meer: de straat krijgt ook een leuke prijs t.w.v. 250 euro. Deelnemende straten mogen zelf een prijs voorstellen die de buurt ten goede komt: een speelkoffer voor kinderen uit de buurt, een extra zitbankje in de straat, een buurtfeestje tijdens de zomer of extra materiaal om de straat op te ruimen.

Veegplan

“Ook de stadsdiensten blijven natuurlijk verder helpen om van Kortrijk de netste stad van Vlaanderen te maken. Nu de koudste en natste wintermaanden opnieuw achter de rug liggen, start ook het veegplan opnieuw op”, aldus burgemeester Ruth Vandenbergghe.

“Daarin krijgen alle Kortrijkse wijken de komende jaren een grondige reiniging, bovenop de reguliere veegbeurten. De straat wordt daarvoor autovrij gemaakt en naast het verwijderen van zwerfvuil en onkruid worden o.a. ook de straatgoten en parkeervakken proper gemaakt met een heetwatermachine. Op 9 en 10 maart zijn ‘t Rode Paard en de Bredemolenweg in Bellegem als eerste aan de beurt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.