“Stad hoeft niet de kosten te dragen van ‘Team 8930′”

© (Foto SLW)
Redactie KW

De CD&V-oppositie bij monde van Fré Vandamme stelde zich woensdag tijdens de gemeenteraad vragen waar de scheidingslijn ligt tussen team 8930 en het stadsbestuur.

“Het bestuur verspreidde een heel mooie en bijgevolg heel dure beleidsnota onder de titel ‘Team 8930’ zoals ze zich graag laten noemen”, brengt Fré Vandamme (CD&V) zijn punt naar voren.

“Bovendien zien we een tent opduiken met het opschrift ‘Team 8930’ waar het stadsbestuur zijn ambitienota uiteendoet. Bij deze gelegenheid worden er ook hapjes en drankjes aangeboden. Naar we eerder mochten begrijpen staat ‘Team 8930’ voor de meerderheidspartijen, niet voor het stadsbestuur want gemeenteraadsleden die geen deel uitmaken van het schepencollege spreken ook in de wij-vorm over Team 8930. Wie betaalt die promocampagne voor Team 8930, de stad of de meerderheidspartijen?

“Het is nu eenmaal de gewoonte dat het verspreiden van communicatie op kosten van de stad gebeurt“, repliceert burgemeester Eddy Lust (Open VLD). “In de vorige legislatuur gebeurde net hetzelfde.”

“Die communicatie verliep toen onder de naam van stad Menen”, reageert raadslid Vandamme. “‘Team 8930’ is geen officieel orgaan van de stad, het is dan ook logisch dat de meerderheidspartijen zelf voor deze kosten moeten instaan. Echter zien we dat webruimte, drukwerk van de stad, officiële stadsmails, …allemaal het logo ‘Team 8930’ bevat. Dit is een duidelijk misbruik van stadsmiddelen.”

“De kosten van de tent zullen alvast verdeeld worden onder de meerderheidspartijen”, besloot burgemeester Lust.

(SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.