Stad heeft oplossing voor Garrincha Brugge

Stefan Vankerkhoven

De komende drie jaar zal de stad Brugge 3,2 miljoen euro investeren in sport- en recreatie infrastructuur. Sportschepen Franky Demon wil onder meer kunstgrasvelden voor de lokale krachtbalverenigingen uittesten. Financiënschepen Mercedes Van Volcem heeft een nieuwe locatie gevonden voor Garrincha Brugge naast het park Ten Poele in Sint-Pieters.

Garrincha Brugge, dat indoor boarding voetbalwedstrijden organiseert in de voormalige bussenstelplaats van De Lijn in Assebroek, moet verhuizen. De stad heeft de site aangekocht en wil er onder meer woningen en een buurtpark realiseren. Financiënschepen Mercedes Van Volcem stelt Garrincha nu voor om een braakliggend stuk grond in de Sint-Pietersgroenestraat, naast het park Ten Poele, als site te gebruiken: “Die grond is stadseigendom. We kunnen deze 5.000 m² verkopen of in erfpacht geven aan Garrincha Brugge.”

Sportschepen Franky Demon vult aan: “Het gebied is een parkachtige groene omgeving in Sint-Pieters. Het betreft een restant van het kasteeldomein ‘Ten Poele’, oorspronkelijk een belangrijk leengoed in Sint-Pieters. De landschapstuin is nog aanwezig. Het driehoekig terrein wordt begrensd in de oostzijde door de Vaartstraat en de Lisseweegse Vaart, in het westen door de Sint-Pietersgroenestraat en in het noorden door enkele bedrijven die uitgeven op de Eriestraat. Het betrokken terrein bevindt zich in de zuidelijke tip van de site.”

Konijnenvangers

Wat de sportinfrastructuur betreft, investeert Brugge in ballenvangers, dug-outs voor trainers en wisselspelers. Maar ook in mollenvangers en wilde konijnenvangers. ‘De stedelijke voetbalvelden worden geplaagd door molshopen en wilde konijnen die gaten maken op het veld, wat de kans op kwetsuren bij voetballers verhoogt. Daarom zetten wij specialisten in om die dieren te vangen of te verjagen”, aldus Mercedes Van Volcem. Zij wil tevens inzetten op bewegingsprikkels op het openbaar domein: publieke fitnesstoestellen langs loopparcours.

Sportschepen Franky Demon pakt uit met een masterplan voor het sport- en recreatiegebied Tempelhof- De Dijk, met ook een parkeerplan om de overlast in de wijk te verminderen. Op de Gulden Kamer komt er een Finse piste, een looproute en een tweede kunstgrasveld. Rugbyvereniging Brugge neemt er ook zijn intrek. De stad test momenteel tevens de mogelijkheden uit om krachtbal op kunstgras te beoefenen.

Het Veltembos in Sint-Kruis wordt geheroriënteerd tot speelbos en survival parcours. In Beisbroek zal er een zwevend houten pad aangelegd worden, omdat de mountainbiketoure het bos in een modderpoel verandert. Tenslotte wordt onderzocht hoe de hockeyvereniging op de site Watertoren nog kan uitbreiden. Een optimalisatie van de voetbalvelden met kunstgras behoort tot de mogelijkheden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier