Sportoase Schiervelde doet het goed, maar er blijven pijnpunten

Na één jaar kan Sportoase Schiervelde een mooi rapport voorleggen. “Maar er blijven opmerkingen komen over de netheid van de kleedkamers en de werking van het onthaal”, stelt CD&V-raadslid Matthijs Samyn.

© STEFAAN BEEL

Sportoase Schiervelde mocht onlangs de eerste verjaardag van het nieuwe zwembadcomplex vieren, iets wat ook Matthijs Samyn (CD&V) niet ontgaan is. “Het is een succesverhaal”, vindt hij. “Dagelijks komen immers zo’n 750 bezoekers langs. Er werd in de aanloop naar de opening ook een intergemeentelijke samenwerking afgesloten tussen onze stad en Hooglede, Izegem, Ledegem, Meulebeke en Staden met betrekking tot het inwonerstarief. Ik moest echter vaststellen dat de zwembaden in Roeselare en Izegem begin september in dezelfde week gesloten waren voor onderhoud. Dit is natuurlijk minder aangenaam voor onze sportieve burgers. Ik vroeg mij af of het afstemmen van de sluiting voor onderhoud is opgenomen in de intergemeentelijke samenwerking. Kunnen daar in de toekomst afspraken rond gemaakt worden?”

“Er blijven ook opmerkingen komen over de netheid van de kleedkamers en over de werking van het onthaal. Een voorbeeld hiervan is dat alle zwemmers met abonnementen en beurtenkaarten zich nog steeds moeten aanmelden aan de kassa, terwijl een automatisch badgesysteem – zoals in het zwembad van Izegem – toch mogelijk moet zijn. Dit verkort de wachtrijen aan de kassa.”

Meulebeke pas in juni gesloten

Schepen José Debels (CD&V): “Wat de sluiting voor het groot onderhoud betreft, haalt men bij Sportoase en in Izegem aan dat begin september de meest interessante periode is. Dan is de bezetting het laagst, gezien het school- en clubzwemmen nog niet op volle toeren draait. Sportoase was uiteindelijk van 2 tot 6 september gesloten. Een alternatief is eind juni, maar dan komen er nog scholen zwemmen en worden er nog zwemlessen georganiseerd om in de zomervakantie te kunnen zwemmen. Het zwembad in Izegem was dan weer van 2 tot 13 september gesloten en ook zij willen niet van die periode afwijken. Binnen de intergemeentelijke samenwerking is er ook nog de mogelijkheid om in Meulebeke te gaan zwemmen. Zij sluiten eind juni.”

“Dat iedereen zich nog aan de kassa moet aanmelden, dit is een vorm van sociale controle. Zo kan afwijkend gedrag snel gedetecteerd worden. De soms mindere netheid in de kleedkamers zijn het gevolg van het succes van ons zwembad. Dit probleem is bekend en er gebeuren anonieme controles. Op basis daarvan wordt er bijgestuurd het dagelijks onderhoudsschema is ook al aangepast.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.