Sporthal en sportbeuk in Deerlijk krijgen nieuwe sportvloer

De vloer in de oude sporthal en de nieuwe sportbeuk wordt nog deze zomer vernieuwd. (foto DRD)
Redactie KW

De gemeenteraad zette het licht op groen voor de renovatie van de vloer in de oude sporthal en de nieuwere sportbeuk. De realisatie wordt op 144.000 euro geraamd. De werken zullen nog deze zomer uitgevoerd worden

“De vloer in beide sporthallen op het Gaverdomein merken de tand des tijds”, verduidelijkt schepen van Sport Matthias Vanneste. “Vervanging dringt zich op. De sportvloer in de Gaverhal werd al vervangen in 2011 maar is nog altijd een geschilderde betonvloer. Door de vele fuiven en evenementen zien deze vloeren enorm af en zijn de toplagen volledig afgeschuurd. Daar voorzien we een vernieuwing van de toplaag. Daardoor zal de vloer veerkrachtiger zijn, wat positief is om de sportkwaliteit te verhogen en blessures te vermijden.”

“In de sportbeuk gaan we verder”, weet de schepen. “De vloer dateert er van 1992 en vertoont na 28 jaar tekenen van slijtage en ouderdom. Daar komt een kwalitatieve verende sportvloer. Die is nodig voor de sportclubs die er op een hoog of hoger niveau hun sport beoefenen. Enkele gespecialiseerde firma’s gaan nu voorstellen doen. De sportraad krijgt, zoals altijd voorzien, de kans om referentiebezoeken te doen en verder advies te geven.”

Nieuwe sporthal op termijn

“We zijn een gemeente rijk aan (top)sportclubs en moeten een inhaalbeweging maken op het vlak van infrastructuur. De nieuwe sportvloeren in beide zalen is een eerste stap. Op termijn moet er ook gekeken worden voor een nieuwe bijkomende sporthal.”

(DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier