Sporthal beroert Pittemse gemeenteraad

De sportsite maakt uiteraard deel uit van het meerjarenplan, maar is op dit moment vooral onderwerp van veel vraagtekens. © Jan
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 4 november informeerde oppositiepartij NieuwPittemEgem naar de stand van zake omtrent de plannen rond de sporthal.

Tijdens de varia-ronde informeerde oppositieraadslid Bart Verhelle (NieuwPittemEgem) bij de meerderheid naar de door hen beloofde plannen rond de Pittemse sportinfrastructuur en meer bepaald de sporthal. Hij gaf aan dat er in het verkiezingsprogramma sprake was van een nieuwe sportvloer, nieuwe kleedkamers en het renoveren van de bestaande sporthal.

Ook een nieuwe sporthal zou tot de mogelijkheden behoren. Hij gaf ook aan dat tijdens de vorige gemeenteraad beslist werd de sportraad meer inspraak te geven en wou weten of hier al werk van gemaakt was.

Hij vroeg tenslotte of de meerderheid al een bepaalde strategie uitgewerkt had en of er misschien al bepaalde beslissingen genomen waren. Sportschepen Denis Fraeyman (CD&V) antwoordde dat een extern architectenbureau momenteel twee pistes onderzoekt: aan de ene kant de renovatie van het bestaande gebouw en een eventuele uitbreiding en aan de andere kant de bouw van een volledig nieuwe sporthal.

Hij gaf ook aan dat de sportvloer weliswaar al besteld is, maar dat het leggen ervan zal uitgesteld worden tot het resultaat van het onderzoek gekend is. Burgemeester Ivan Delaere (CD&V) benadrukte ook nog dat dit een grote financiële inspanning van de gemeente zal vragen en dat er zal over gewaakt worden dat de financiële gezondheid van de gemeente zeker niet in gevaar zal gebracht worden door eventuele buitensporige vragen van bepaalde verenigingen.

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.