Speelplein in Deerlijk zet een limiet op het aantal kinderen

Schepen van Jeugd Bert Schelfhout. (foto DRD)
Redactie KW

Met de bespreking van de jaarrekening 2018 en een eerste budgetwijziging voor het dienstjaar 2019 stonden de financiën centraal tijdens de gemeenteraad van donderdagavond. De raadsleden bogen zich ook over een aanpassing van het retributiereglement van de gemeentelijke speelpleinwerking Kerekewere!

“Die aanpassingen zijn enerzijds nodig omdat het aantal kinderen iedere vakantie stijgt en het aantal animatoren licht daalt en anderzijds om de kwaliteit van de gemeentelijke speelpleinwerking te bewaren,” stelt schepen van Jeugd Bert Schelfhout (Open VLD). “De speelpleinwerking wordt voortaan aangeboden voor volgende leeftijdscategorieën: kleuters vanaf het jaar waarin ze 4 jaar worden (in plaats van 2,5 jaar), lagere schoolkinderen van 6 tot 12 jaar en tieners van 12 tot 15 jaar.”

“We limiteren ook het aantal kinderen per dag. Tijdens de krokus-, paas- en herfstvakantie maximum 50 kleuters en 80 lagere schoolkinderen per dag en tijdens de juli- en augustuswerking maximum 70 kleuters en 90 lagere schoolkinderen per dag. Voor de tieners is er geen limiet voorzien. De wijzigingen werden al op verschillende momenten (nieuwjaarsreceptie, PRET-vergadering en avondvergaderingen krokuswerking) voorgesteld aan de huidige animatorenploeg en werden positief ontvangen. Het nieuwe retributiereglement gaat in vanaf 29 maart en eindigt op 31 december 2019. Na de herfstvakantie zal er een evaluatie van de aanpassingen plaats vinden.”

Burensportdienst

Schepen van Sport Matthias Vanneste (Open VLD) verduidelijkte dat de interlokale vereniging Burensportdienst wordt opgedoekt en vervangen door een feitelijke vereniging met dezelfde naam. “In het verleden was dat statuut nodig om onder andere subsidies te kunnen bekomen van hogere overheden. Dit statuut leidde echter ook tot heel wat planlast. Tijdens de vorige legislatuur verviel de verplichting om een interlokale vereniging te zijn om te kunnen genieten van subsidies. Vandaar dat de interlokale vereniging wordt ontbonden en in vereffening gaat.”

“De werking van de Burensportdienst is wel nuttig en zal verder gezet worden als een feitelijke vereniging. De doelstellingen en de rekening van de feitelijke vereniging blijven dezelfde als vroeger. Behalve Deerlijk maken ook Anzegem, Avelgem, Harelbeke, Kuurne, Waregem, Wielsbeke en Zwevegem er deel van uit.” (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier