Spannende verkiezingen in het vooruitzicht voor Spiere-Helkijn

Redactie KW

Oppositie partij Team+ wil het besturen van Spiere-Helkijn overnemen bij de volgende verkiezingen, doch LB (lijst burgemeester) komt sterk uit de hoek met een kandidatenlijst met enerzijds veel ervaring en anderzijds jonge talentvolle kandidaten. LB gaat voor intelligentie, stabiliteit en continuïteit.

De reeds dertig jaar burgervader Dirk Walraet gaat opnieuw voor het burgemeesterschap. Ook Conny Seynaeve op plaats twee en Roger Deldaele op plaats drie blijven hun lijst trouw. Schepen Rik Vandevenne en gemeenteraadslid Gerda Van Den Driessche keerden LB de rug toe en stapten over naar de nieuwe politieke beweging Team+.

De acht nieuwe kandidaten voor de LB zijn: Marie Nuytens, Nicolas Debonnet, Sylvia Van Daele, Kris Vanbiervliet, Jeanine Detollenaere, Marc Deneckere, Christine Delaplace en Willy Glorieux. Eén voor één sociaal geëngageerde mensen die zeker van betekenis zijn voor Spiere-Helkijn.

Burgemeester Dirk Walraet blijft zeker niet hangen in het verleden, LB heeft een duidelijk programma voor de toekomst met onder andere belastingsverlaging, bouw van sociale appartementen, bouw van een jeugdlokaal en eventueel ook een nieuw woonzorgcentrum.

(GB – Foto GB)