SP.A wil in Kortrijk winkelwandelgebied uitbreiden

Axel Weydts in de Begijnhofstraat. © JVGK
Axel Vandenheede

Als SP.A ook van het volgende Kortrijkse stadsbestuur deel uitmaakt, zou de partij graag het winkelwandelgebied uitbreiden. “Dat zou dan richting de Leie zijn”, stelt Axel Weydts.

“In Kortrijk zijn er opportuniteiten om het winkelwandelgebied ook uit te breiden. Dat is trouwens al voor een stukje gebeurd. Denk maar aan de Houtmarkt: vroeger was dit plein een parking, nu is de Houtmarkt vooral een oase van rust en groen, met enkel nog een in- en uitrit van de ondergrondse parkeergelegenheid. De Lange-Brugstraat werd bij de heraanleg van de Houtmarkt trouwens mee aangepakt en is woonerf.”

“De Konventstraat is intussen heraangelegd en werd ook woonerf”, aldus nog de schepen. In de gemeenteraadszitting van november 2016 werden bovendien ook de Verzetskaai en Handboogstraat (net als de Broelkaai) tot woonerf bestemd. “Er is nu nog een soort van missing link en het lijkt me logisch dat we daaraan iets doen. Dat kan ook. De Begijnhofstraat, bijvoorbeeld, wordt enkel gebruikt door mensen die daar wonen. Die weg kan aan het winkelwandelgebied worden toegevoegd. Net als de Kapittelstraat, het Deken Zegerplein en de Pieter de Cockelaerestraat. Zo zou de connectie gemaakt worden tussen enerzijds de verlaagde Leieboorden en het historisch Kortrijk en anderzijds het commerciële Kortrijk.”

Visie

De Onze-Lieve-Vrouwestraat wil SP.A Kortrijk ook in het plan opnemen. “Deze weg autoluw maken of in het winkelwandelgebied opnemen, zou voor de straat zelf opportuniteiten bieden. Ik geloof erin dat antiquairs dan meer bezoekers over de vloer zouden krijgen.”

“Ik wil wel nog eens benadrukken dat dit de visie van SP.A Kortrijk is. We willen met onder meer dit plan naar de verkiezingen trekken”, besluit de schepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier