SP.A Waregem wil een openluchtzwembad

Redactie KW

SP.A wil samen met de bewoners een toekomstplan voor de stad maken. Lijstduwer Mario Verhellen is ambitieus. “Samen met de bewoners willen we een toekomstplan maken voor de stad met onder andere wijkbudgetten en wijkcomités.”

Op ruimtelijk vlak wil SP.A betaalbaar wonen en meer groen in de stad. Qua mobiliteit willen ze de files weg uit Waregem. Daarnaast wil de partij voetpaden die seniorenvriendelijk zijn aanleggen en de Markt opnieuw omdopen tot een ontmoetingsplaats voor mensen in plaats van een druk rondpunt. Als SP.A de touwtjes in handen krijgt, mogen de bewoners van Waregem dromen van een openluchtzwembad, dat samen met Wielsbeke zou worden gebouwd.

Multicultureel

De lijst kleurt multicultureel: Kaja Juras staat op plaats drie, rechtenstudente Monia Arroudi staat op de vijfde stek en Bilale Kasmi -de broer van M’Hamed, die van 2015 tot 2017 in de gemeenteraad zat- staat op plaats zeven. “Kandidaten met verschillende origines zorgen ervoor dat de lijst een weerspiegeling is van de actuele maatschappij in Waregem”, klonk het. Naast enkele oudere leden zoals Marie-Thérèse Meurisse treffen we ook jonge twintigers aan op de lijst. Onder hen Arne Verbauwhede, van wie zijn vader en oom lid waren van SP.A. De lijsttrekker is Tom De Munter en de nummer twee is OCMW-raadslid Sophie Deryckere. De top tien omvat verder Frédéric Mortier, Humphrey Timmerman, Lindsey Michiels, Kurt Vangampelaere en Veerle Demunter. Prijken ook op de lijst: Lindsey Godefroot, Sven De Troyer, Saidjah Pijlijser, Julienne Peirens, Daphné Rollez, Linsy Nuyttens, Michaël Demeyere, Ann-Sophie Maertens, Wim Maertens, Jan Bouquet, Sanae Naji, Joy Vangampelaere, Patrick T’Kindt, Dominique Vandenbroucke, Johan Vervaecke, Bernadette Caby, Erik Vrancken, Mia Waegebaert, Nadine Decavele en Veerle Deconinck. (BC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.