Sp.a vraagt onafhankelijk onderzoek naar overstroomde wijk in Pittem

De zwaargetroffen wijk in Pittem heeft opnieuw schade opgelopen door wateroverlast.

“Dat is verontrustend, want na de eerste overstroming zouden de nodige maatregelen genomen zijn om een herhaling te voorkomen. Toch is de schade deze keer zo mogelijk erger. Wij vragen een onafhankelijk onderzoek omdat het allerbelangrijkste nu is een nieuwe overstroming te vermijden”, zegt Koen Berton (SP.A).

“Naast het ondersteunen van de getroffen mensen is er maar één iets van tel: absolute duidelijkheid krijgen hoe we dit kunnen vermijden. Het is helder dat niet alles in orde was en de schade groter is dan nodig. Dat is bijzonder wrang voor de getroffen mensen. Een onafhankelijk onderzoek is nodig omdat verschillende instanties en overheden samen moeten zorgen dat het afvloeien van het water zo efficiënt mogelijk gebeurt. Dit onderzoek kan en mag daarom nooit door één van de betrokken instanties of overheden zelf gebeuren”, gaat Berton verder.

John Crombez bezoekt getroffen wijk

“Iemand moet van buitenaf haarfijn kunnen uitleggen wat er nodig is om dat ook te doen. Als de conclusie is dat de huidige situatie nog niet voldoende bescherming biedt als alles goed werkt, dan moet er verder worden gekeken. John Crombez (SP.A) bezocht de wijk en het bekken. Wij zullen de bevoegde minister in het Vlaams Parlement zo snel mogelijk ondervragen. Wat in Pittem is gebeurd kan ook op andere plaatsen in Vlaanderen gebeuren en moet vermeden worden”, aldus nog SP.A.

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.